Inchidere Spate Oscilobatanta PVC

Un element cheie al ferestrelor de termopan, este feroneria oscilobatanta. Sistemul de inchidere pe spate oscilobatant pentru tamplaria PVC, este necesar la ferestrele mai mari de 80 cm. Sistemul asigura ca etansarea zonei dintre balamale sa fie facuta in cele  mai bune conditii de functionalitate si de asemenea elimina problemele de izolare.

 

Probleme de etansare intre balamale

Pentru a identifica problemele legate de lipsa sau defectiunea unui sistem de inchidere pe spate oscilobatant pentru ferestre termopan, este necesar sa urmarim urmatoarele simptome pe care ferestrele termopan cu asemenea defectiuni le prezinta:

in partea de mijloc a laturii balamalelor patrunde foarte usor sunet si zgomot din exterior. Daca se apasa in acea zona cu mana zgomotul dispare
in partea de mijloc a laturii balamalelor patrunde foarte usor vant si curenti de aer. Daca se apasa in acea zona cu mana efectul se estompeaza.
in partea de mijloc a laturii balamalelor patrunde foarte usor frigul si se formeaza pe timpul iernii gheata pe toc si glaf.
la viscol sau furtuni puternice perdelele sau jaluzele de langa termopanul defect se misca antrenate de curentii de aer provocati
la viscol sau furtuni puternice din zona ferestrelor defecte se aude cum curentii de aer suiera printre garniturile termopanului

In lista de mai sus gasiti cele mai importante si emblematice simptome ce afirma ca fereastra termopan ce le acuza are probleme cu sistemul de inchidere in zona din spate.

Ce este sistemul de inchidere in spate termopan

Pentru a descrie cat mai eficient acest sistem de feronerie termopan, putem incepe cu: tija de transmisie ce face legatura cu foarfeca de oscilobatare, miscare ce o transmite in unghi de 90gr in sistemul de inchidere, baza de inchidere si reglaj si desigur blocatorul aferent de pe zona tocului in care se face inchiderea. Acest sistem de feronerie este compatibil doar cu feroneria marca G-U, pentru alte modele de feronerie singura solutionare de montaj a sistemului de inchidere pe spate este aceea de a inlocui in totalitate feroneria. Pentru feroneriile produse si montate de firma noastra, tija de inchidere pe spate este inclusa in setul complet de feronerie.